Historien om City2

I 1970erne ændrede danskerne indkøbsvaner. De unge, travle familier begyndte at efterspørge ”Stop og Shop” faciliteter, der havde det hele, så mor eller far var fri for at køre fire forskellige steder hen for at køb ind til middag eller finde fødselsdagsgaver.

I den ånd blev et storstilet centerprojekt sat i værk på en mark i Høje Taastrup. Inspirationen blev fundet i amerikanske shopping malls. De var flotte, praktiske og uhyre populære destinationer for den amerikanske kernefamilie.

City2 blev tegnet af arkitektfirmaet Stærmose & Isager – og det ambitiøse byggeri tog sin tid. Det 850 tons tunge tag skulle lægges over centergaderne, hvilende på 6 piller – og mere end 50.000 kvadratmeter glas blev sat op.

Den 30. oktober 1975 klokken 12 slog City2 så endelig dørene op for en begejstret folkemængde.

Fra starten fokuserede City2 primært på familier med små børn og teenagere. Således var en af de første aktiviteter på City Torvet ”Verdens længste tegning”, hvor alle besøgende børn kunne sætte deres præg på verdensrekorden. Efter at have overvundet de ældre generationers skepsis, blev centeret hurtigt et populært sted at shoppe, handle og hygge sig – for folk i alle aldre fra hele Sjælland.

I 1982, 95/96 og i 2000 blev City2 moderniseret, så det passede til tidens tendenser og shoppingbehov. Fra 2005-2007 blev City2 igen bygget om og ud – og dengang blev der bl.a. tilført en helt ny Føtex til centeret.

I oktober 2014 var endnu et stort byggeprojekt på tegnebrættet, og samme år åbnede Copenhagen Designer Outlet – 17.500 m2 indrettet til et lækkert og indbydende område med outlet butikker – lige ved siden af City2.

 

Siden centrets åbning i 1975 har der været masser af projekter, byggerier og planer med City2, og selvom centret efterhånden har en del år på bagen, så er der i dag stadigvæk masser af lys, luft og fokus på kunderne. Vi byder stadigvæk familier, unge og den ældre generation velkommen i vores lange gange. Velkommen til City2 – byen i byen; vores by! I vores by er vi stolte af fortiden, men kigger også altid frem mod nye veje.