I 1970erne ændrede danskerne indkøbsvaner. De unge, travle familier begyndte at efterspørge ”Stop og Shop” faciliteter, der havde det hele, så mor eller far var fri for at køre fire forskellige steder hen for at køb ind til middag eller finde fødselsdagsgaver.

I den ånd blev et storstilet centerprojekt sat i værk på en mark i Høje Taastrup. Inspirationen blev fundet i amerikanske shopping malls. De var flotte, praktiske og uhyre populære destinationer for den amerikanske kernefamilie.

City2 blev tegnet af arkitektfirmaet Stærmose & Isager – og det ambitiøse byggeri tog sin tid. Det 850 tons tunge tag skulle lægges over centergaderne, hvilende på 6 piller – og mere end 50.000 kvadratmeter glas blev sat op.

Den 30. oktober 1975 klokken 12 slog City2 så endelig dørene op for en begejstret folkemængde.

Fra starten fokuserede City2 primært på familier med små børn og teenagere. Således var en af de første aktiviteter på City Torvet ”Verdens længste tegning”, hvor alle besøgende børn kunne sætte deres præg på verdensrekorden. Efter at have overvundet de ældre generationers skepsis, blev centeret hurtigt et populært sted at shoppe, handle og hygge sig – for folk i alle aldre fra hele Sjælland.

I 1982, 95/96 og i 2000 blev City2 moderniseret, så det passede til tidens tendenser og shoppingbehov. Fra 2005-2007 blev City2 igen bygget om og ud – og denne gang under tema’et ”Ekstreme Makeover”, der bl.a. tilførte en helt ny Føtex til centeret.

City2 vil være Sjællands foretrukne shoppingattraktion og tilpasser sig løbende kundernes forventninger og behov. Senest har City2 derfor gennemgået følgende trin:

Trin 1

Renovering af City2’s interne udtryk: Maling af 43 km loftsgitter, nye fliser i alle gangarealer, opsætning af nye værn samt opsætning af elektroniske wayfinders (blev afsluttet i 2011).

Trin 2
Dynamiske butiksflytninger. Bl.a. flyttes butikker fra plan 1 til de øvrige plan for at skabe rum til et nyt plan 1. Flytning af butikker for at skabe plads til en H&M i 2 plan – samt flytning af butikker for at skabe indgangen til Copenhagen Designer Outlet.

Trin 3
Renovering af alle arealerne uden om City2. Anlæg af nye rambla’er, platning af nye træer samt opsætning af nye lygter m.m. (blev afsluttet i 2014).

Trin 4
Åbningen af Copenhagen Designer Outlet i oktober 2014, beliggende der, hvor der tidligere var Kvickly/OBS. 17.500 m2 indrettet til et lækkert og indbydende område med outlet butikker.